ОУ Захари Стоянов

ОУ "Захари Стоянов" - гр. Варна

Училище с традиции и бъдеще!

Ателие в училище

 

Училището ни приключи работата си  по проект за извънкласна дейност “Ателие в училище”.  Деца с подчертан интерес към приложните изкуства, разделени по групи, овладяваха различни умения за работа с разнообразни материали, способност да изграждат декоративна композиция и прецизност при изпълнение на проектирано изделие. Учениците използваха различни материали – текстил, дърво, глина и изучават техники за приложението им.
 
IMG_0223 IMG_0304 IMG_0305
IMG_0309 IMG_0310 IMG_0313
  IMG_0983  

По време на занятията в групите по приложно изкуство и керамика те се запознаха с българската традиция в народните занаяти и откриха корените на съвременните приложни изкуства. Беше организирана екскурзия до Троян – Орешак, Трявна, Етъра, Велико Търново – Самоводската чаршия. Директният контакт с оригиналите им даде голям импулс  и продължиха работа по-ентусиазирани и с нови идеи. В края на учебната година беше подредена изложба във фоайето на училището, която беше приета с голям интерес от всички ученици.

С финансирането на проекта се осигуриха възможности за закупуване на материали и машини, които ще създадат условия за продължаване на работата. Предстои подготовка на нови проекти, за да се обезпечи работата по извънкласната дейност на учениците с цел да се засилват интересите им към красивото и да се организира по-успешно свободното им време.

Документи

Графици, заявления и други полезни документи.

Свали от тук

Всички права запазени © 2010 - 2024 ОУ "Захари Стоянов"
Уеб дизайн от Webnotize
Горе