ОУ Захари Стоянов

ОУ "Захари Стоянов" - гр. Варна

Училище с традиции и бъдеще!

Натиснете ТУК и пред вас ще се открие доброто!

Магията на думите

magiyata na dumiteНа 28.04.2017 г. се проведе празничният концерт на ОУ „Захари Стоянов“ под наслов „Вълшебството на думите“.

Директорът Т. Колева поздрави учениците и учителите с празника и награди класиралите се за националния кръг на състезанието „Четящо кенгуру“, връчи грамоти за най-четящ ученик и най-четящ клас.

Драматизацията на IVж клас „Мечката и лошата дума“ припомни как острата дума разваля приятелства и ранява. Песните на III и IV клас и на вокалната група показаха как думите могат и да развеселяват, да пораждат усмивки. Спортните танци и нежното изпълнение на малката балерина разказаха прекрасни истории, а звукът на българската гайда ни пренесе в света на Балкана, на величието и на традициите. Българските революционни песни бяха чудесен съпровод на мажоретните танци.

След концерта празникът продължи с редица съпътстващи мероприятия. Учениците от начален курс четоха заедно любими книги, драматизираха приказки и представиха етюди, рисуваха. На срещата с варненската писателка Наталия Бояджиева шестокласниците успяха чрез слово и снимки да се пренесат в екзотични светове – на други култури и обичаи. А успешното владеене на думите показаха участниците в литературния конкурс „Магията на думите“ чрез създадените стихотворения и есета. На годишния празник беше посветен и вторият брой на училищния вестник.

Викторината „Аз обичам Варна, аз обичам България“ изяви възможностите на думите да бъдат ключ към знанието. С голямо желание децата участваха и в щафетните игри и във финала по хандбал, победителите заслужено бяха отличени.

Така в четения, песни, танци и състезания неусетно премина празникът на ОУ „Захари Стоянов“, училище с традиции и с поглед към бъдещи предизвикателства …

Т. Митева

Документи

Графици, заявления и други полезни документи.

Свали от тук

Всички права запазени © 2010 - 2024 ОУ "Захари Стоянов"
Уеб дизайн от Webnotize
Горе